Telefon
WhatsApp
İnstagram

Kış Ayına Özel 5 Kahve Tarifi

Kış Ayına Özel 5 Kahve Tarifi

Kış Aylarına Özel 5 Kahve Tarifi

İşte kahve severler için evde hazırlayabileceği pratik, huzur verici ve de enerjik kış içecekleri.

Yağmur yağarken ya da pencere kenarında oturup bembeyaz kar yağışını izlerken mis kokulu, lezzetli, ev yapımı hem de sağlıklı kış içecekleri tariflerimizi deneyebilirsiniz.

1)Pumpkin Spice Latte

Malzemeler:

2 yemek kaşığı balkabağı püresi

•1 tatlı kaşığı pumpkin spice baharat karışımı (tarçın, muskat, zencefil, karanfil ve yenibahar)

•1 yemek kaşığı esmer şeker veya bal

•1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

•1 bardak süt (tercihinize göre badem, yulaf ya da hindistan cevizi sütü)

•1 shot espresso veya 1/2 bardak granür kahve

•Üzeri için: çırpılmış krema ve tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1.Balkabağı püresi ve baharat karışımını hazırlayın: Küçük bir tencerede balkabağı püresini, pumpkin spice baharatını ve esmer şekeri orta ateşte karıştırın. Baharatların kokusu çıkana kadar 1-2 dakika ısıtın.

2.Sütü ekleyin: Karışıma sütü ekleyin ve karıştırarak ısınmasını sağlayın. Hafif kaynamaya başladığında ocaktan alın.

3.Espressoyu ekleyin: Hazırladığınız espressoyu (veya kahveyi) karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

4.Köpürtme: İsterseniz bir süt köpürtücü ile süt karışımını köpürtebilirsiniz.

5.Servis edin: Karışımı bardağa dökün, üzerine çırpılmış krema ekleyin ve biraz tarçın serpin.

2)Winter Mocha

Malzemeler:

1 shot espresso veya 1/2 bardak granür kahve

•1 su bardağı süt (isteğe göre badem, yulaf veya hindistan cevizi sütü)

•1 yemek kaşığı kakao tozu

•1 yemek kaşığı çikolata parçaları (bitter veya sütlü)

•1 tatlı kaşığı esmer şeker veya bal (isteğe bağlı)

•1/2 çay kaşığı tarçın

•1/4 çay kaşığı zencefil tozu (isteğe bağlı)

•Üzeri için: çırpılmış krema, rendelenmiş çikolata veya marshmallow

Yapılışı:

1.Sütlü karışımı hazırlayın:

Küçük bir tencereye sütü koyun ve içine kakao tozunu, çikolata parçalarını, tarçını ve zencefil tozunu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak çikolata tamamen eriyene kadar ısıtın.

2.Espressoyu ekleyin:

Hazırladığınız espressoyu (veya kahveyi) sütlü karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın.

3.Servis edin:

Karışımı kupa bardağınıza dökün. Üzerine çırpılmış krema sıkın ve rendelenmiş çikolata veya tarçın serpin. Eğer isterseniz birkaç marshmallow ekleyerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.

3)Chai Tea Latte

Malzemeler:

•2 su bardağı su

•2 adet siyah çay poşeti (veya 2 tatlı kaşığı dökme siyah çay)

•1 su bardağı süt (isteğe göre badem, yulaf veya hindistan cevizi sütü)

•2 yemek kaşığı bal veya esmer şeker

•1 çay kaşığı tarçın

•1 çay kaşığı toz zencefil

•4 adet karanfil

•4 adet kakule çekirdeği (isteğe bağlı, ezilmiş)

•1 adet yıldız anason (isteğe bağlı)

•1/2 çay kaşığı karabiber

•1/4 çay kaşığı toz muskat

Yapılışı:

1.Baharatlı çayı hazırlayın:

Orta boy bir tencereye suyu koyun. Tarçın, zencefil, karanfil, kakule, anason ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte suyu kaynamaya bırakın, ardından altını kısıp 5 dakika daha demleyin.

2.Çayı ekleyin:

Siyah çay poşetlerini (veya dökme çayı) tencereye ekleyin. Çayı 3-5 dakika daha demlenmeye bırakın.

3.Sütlü karışımı hazırlayın:

Sütü başka bir tencerede hafifçe ısıtın (kaynamasına gerek yok). İsterseniz sütü bir köpürtücü yardımıyla köpürtebilirsiniz.

4.Süzme ve tatlandırma:

Çay karışımını ince bir süzgeçle süzün ve balı veya esmer şekeri ekleyerek tatlandırın.

5.Birleştirme ve servis:

Bir bardağa yarısı kadar baharatlı çayı doldurun, üzerine sıcak sütü ekleyin. İsteğe göre köpüklü süt ekleyerek üzerini süsleyebilirsiniz. Üzerine bir tutam tarçın serpebilirsiniz.

4)Portakallı Kakuleli Filtre Kahve

Malzemeler:

•1 su bardağı sıcak su

•2 yemek kaşığı filtre kahve

•2 adet kakule çekirdeği (hafifçe ezilmiş)

•1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

•1 tatlı kaşığı bal veya esmer şeker (isteğe bağlı)

•İsteğe göre 1 dilim taze portakal (servis için)

Yapılışı:

1.Portakal ve kakuleyi hazırlayın:

Kakule çekirdeklerini hafifçe ezerek aromalarının çıkmasını sağlayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu da hazır edin.

2.Filtre kahveyi hazırlayın:

French press, filtre kahve makinesi veya pour-over yöntemi kullanabilirsiniz:

•Kahveyi ve kakuleyi kahve demleme ekipmanınıza ekleyin.

•Üzerine sıcak suyu yavaşça dökün ve kahveyi demlemeye bırakın (3-4 dakika).

3.Portakal aromasını ekleyin:

Kahve demlenirken, kahve filtresine (veya French press içine) portakal kabuğunu ekleyin ve aromaların karışmasını sağlayın.

4.Tatlandırın:

Hazır kahveyi bir fincana dökün. İsterseniz bal veya esmer şeker ekleyerek karıştırın.

5)Honey Bear Latte

Malzemeler:

1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil veya 1/2 çay kaşığı toz zencefil

•1 tatlı kaşığı bal

•1/2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

•1 su bardağı süt (tercihe göre badem, yulaf veya inek sütü)

•1 shot espresso veya 1/2 bardak güçlü demlenmiş kahve (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1.Zencefili hazırlayın:

Küçük bir tencerede sütü, rendelenmiş taze zencefili (veya toz zencefili) ve tarçını birleştirin. Orta ateşte karıştırarak ısıtın, ancak kaynamasına izin vermeyin.

2.Süzme işlemi (isteğe bağlı):

Eğer taze zencefil kullandıysanız, sütü fincana dökmeden önce ince bir süzgeçle süzebilirsiniz.

3.Ballı tatlandırma:

Balı karışımın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Balı eklerken karışımın çok sıcak olmamasına dikkat edin ki besin değerleri korunmuş olsun.

4.Espresso ekleyin (isteğe bağlı):

Eğer kahveyle yapmak isterseniz, hazırladığınız espressoyu süt karışımına ekleyin ve karıştırın. Kahvesiz bir içecek tercih ederseniz bu adımı atlayabilirsiniz.

5.Servis edin:

Karışımı fincana dökün, üzerine biraz tarçın serpin veya süt köpürtücü ile köpük ekleyerek sunumu güzelleştirebilirsiniz.